dilluns, 10 de març del 2014

Per un 8 de Març de classe i combatiu



Per la diada del 8 de Març la Coordinadora de l’Esquerra Independentista Alcoià – Comtat (EIAC) vam realitzar una jornada de lluita arreu de les nostres comarques. 

La lluita feminista és un dels tres eixos que ens defineixen ideològicament, perquè no entenem un Països Catalans independents i socialistes sense acabar amb l’opressió del sistema patriarcal. Per aquest motiu reivindiquem que cada dia és 8 de Març, cada dia és una nova oportunitat per plantar-li cara a les desigualtats que patim com a dones de classe treballadora. La lluita feminista abraça tots els àmbits de la vida perquè els atacs que rebem en la nostra vida personal, en realitat, són atacs polítics. Recordant el feminisme dels anys 70 sota el lema “Tot allò personal és polític”, volem evidenciar que és polític que seguim sent precàries i que les dones seguim acumulant la major part de la pobresa del món, l’atac a la llibertat sobre els nostres cossos i les retallades en els sectors on les dones som una part imprescindible com educació o serveis socials.


Per tots aquests motius els dies previs al 8 de Març l’EIAC ha despenjat diverses pancartes en les comarques, com Castalla, Onil o Beniarrés. A banda, el diumenge 9 de Març vam organitzar una xarrada a Alfafara amb el títol “Mama de major vull ser puta. Xarrada per l’abolició de la prostitució” de mà de la ponent Alícia Moragues, representant de l’àrea antipatriarcal de la Cordinadora Obrera Sindical (COS). L’acte va comptar amb l’assistència de vora 50 persones al Centre social “La Mateta” on es va generar un diàleg al voltant de l’explotació sexual de la dona.

Des de l’EIAC animem totes les dones de les nostres comarques a organitzar-se i treballar per la seua emancipació real i a cridar que som fortes, capaces i orgulloses de ser de dones!


 Pancarta a Onil
 Pancarta a Castalla
 Pancarta a Beniarrés
Cartell de la xarrada per l'abolició de la prostitució

1 comentari:

  1. Vaig estar en la calçotada de Beniarrés. Vull donar-vos l'enhorabona per l'organització: exemplar. També pel document contra la violència masclista que vau repartir. Gràcies.

    ResponElimina