dilluns, 27 de gener del 2014

Manifest de l'EIAC (Esquerra Independentista de l'Alcoià-Comtat)

L’Esquerra Independentista de l’Alcoià-Comtat naix de la inquietud i necessitat que la militància de diferents organitzacions com Endavant i el SEPC, així com altres persones vinculades al moviment independentista, socialista i feminista dels Països Catalans, de dotar les nostres comarques d’estructures reals per a l’organització de les classes populars.

Arran de la situació política que vivim als Països Catalans, on s’ha engegat un procés sobiranista que tan sols abraça una part del territori, com a valencians i valencianes creiem que ara més que mai és necessari organitzar-nos per a vetllar per la unitat del nostre poble, llengua i cultura des d’una perspectiva de classe.

L’Alcoià i El Comtat som dues comarques unides històricament per lligams d’infraestructures, d’indústria, d’agricultura, de política, etc. Considerem com a pobles de les nostres comarques les poblacions del Comtat, les Valls d’Alcoi, la Foia de Castalla i Biar, Beneixama, La Canyada i El Camp de Mirra. D’aquesta manera pretenem ser l’espai de trobada entre la militància d’aquestes comarques i esdevenir l’agent polític que lluite per la Independència, el socialisme i el Feminisme als nostres pobles.

Els Estats espanyol i francés, junt amb el sistema econòmic capitalista ens oprimeixen com a poble i com a classe treballadora. I aquesta opressió es materialitza en els nostres pobles en forma de precarietat laboral en la indústria local, deslocalització del teixit industrial, destrucció de llocs de treball en el sector del joguet, el tèxtil i la manipulació de paper i plàstic. El sector agrícola del qual havien viscut les nostres comarques actualment ha quedat reduït a xicotetes cooperatives locals i a uns pocs llauradors que treballen en l’agricultura ecològica. Aquest sector ha estat abocat de ple a la misèria impossibilitant que el camp es mantinga com a mode de vida a casa nostra. Com a comarques d’interior hem patit la depredació salvatge de les nostres muntanyes en nom del turisme i l’especulació urbanística i immobiliària, així com la degradació del medi natural a causa d’incendis.

L’Alcoià i el Comtat veuen com cada dia el seu jovent es veu obligat a emigrar per raons econòmiques quedant així unes comarques cada vegada més despoblades. El sistema capitalista ens impossibilita una vida digna en la nostra terra i ens obliga a anar-nos-en.

Aquest sistema a banda d’esclavitzar-nos com a persones i com a poble també ho fa com a dones. El patriarcat ens afecta de ple en la nostra vida diària fent que les dones cobren menys pels mateixos treballs, que hi haja sectors laborals on la dona no té cabuda i que siguem les dones les que fem els treballs més precaris sense cotització ni protecció laboral. A més, en la nostra vida privada se segueixen reproduint els rols de gènere imposats pel patriarcat abocant les dones a les tasques domèstiques i reproductives per les quals no rebem cap reconeixement.

Per tal de lluitar contra l'opressió nacional, social i patriarcal, hem de construir alternatives. Per això apostem per la democràcia participativa com a model de funcionament, organitzant-nos en assemblees on el poder de decisió recau sobre aquells que treballen activament, molt diferent de la democràcia representativa actual. Per tant volem que el poble s'organitze i cree una xarxa a l’Alcoià i el Comtat per a estructurar l’Esquerra Independentista a les comarques centrals valencianes.

Fem una crida a tots els col·lectius, assemblees, Casals i Ateneus perquè s'organitzen al voltant de l’EIAC. És el nostre deure treballar per la dignitat de les classes populars, la unitat dels Països Catalans i l’emancipació real de les dones.

Perquè ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer.

Visca la Terra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada