dilluns, 10 de març del 2014

Per un 8 de Març de classe i combatiu



Per la diada del 8 de Març la Coordinadora de l’Esquerra Independentista Alcoià – Comtat (EIAC) vam realitzar una jornada de lluita arreu de les nostres comarques. 

La lluita feminista és un dels tres eixos que ens defineixen ideològicament, perquè no entenem un Països Catalans independents i socialistes sense acabar amb l’opressió del sistema patriarcal. Per aquest motiu reivindiquem que cada dia és 8 de Març, cada dia és una nova oportunitat per plantar-li cara a les desigualtats que patim com a dones de classe treballadora. La lluita feminista abraça tots els àmbits de la vida perquè els atacs que rebem en la nostra vida personal, en realitat, són atacs polítics. Recordant el feminisme dels anys 70 sota el lema “Tot allò personal és polític”, volem evidenciar que és polític que seguim sent precàries i que les dones seguim acumulant la major part de la pobresa del món, l’atac a la llibertat sobre els nostres cossos i les retallades en els sectors on les dones som una part imprescindible com educació o serveis socials.

dimecres, 5 de març del 2014

Manifest pel 8 de Març de l’ Esquerra Independentista de l'Alcoià-Comtat



Des de l’EIAC denunciem un sistema que utilitza tot el seu desplegament històric de violències per subjugar-nos a les dones al domini masculí. Tots els dispositius culturals busquen aliances per formar una imatge de la dona que hem de ser. És la televisió, la publicitat, la pornografia o el nostre mateix entorn social el que dicta com ens hem de vestir, com ha de ser el nostre cos, com ens hem de comportar, com hem de pensar o com hem de ser al llit. Tot, és clar, sota la voluntat de fer-nos creure que, en última instància, les dones som objectes per a satisfer els desitjos d’una societat heteropatriarcal. Les dones joves ho patim especialment quan intentem contradir aquests preceptes. Quan ens trobem en espais d’oci i tots els tics de les masculinitats hegemòniques se centren en recordar-nos que hem de ser dones sotmeses a un cànon de bellesa que no és real. Quan als nostres llocs de treball se’ns jutja segons el nostre aspecte, quan anem pel carrer, quan som a classe i quan som a casa.

X CALÇOTADA POPULAR de l'Ateneu Popular Arrels de Beniarrés



Hola a tothom!


Un any més ja tenim ací la Calçotada Popular organitzada per l'Ateneu Popular Arrels de Beniarrés.


Aquest any estem d'enhorabona ja que celebrem la desena calçotada i per això més que mai, volem compartir amb tots vosaltres un dia tan especial. Vos esperem ! ;)


A continuació teniu el cartell detallat de la calçotada:




"Mama, de gran vull ser puta" Xarrada a Alfafara

Els Joves de la Serra Mariola ens presentem la xarrada per l'abolició de la prostitució "Mama, de gran vull ser puta", a càrrec d'Alícia Moragues Mulet (Representat de l'Àrea d’Antipatriarcat de la Coordinadora Obrera Sindical).

La xerrada tindrà lloc al Centre Social La Mateta, d’Alfafara, el proper diumenge, 9 de març a les 17:00h, dins els actes organitzats al voltant de la festivitat – i la lluita – del dia de la dona.

 Vos esperem a tots i esperem també la vostra participació a la xerrada: que plantegeu els dubtes i preguntes que tingueu al voltant d’aquest tema, ja que tindrem l’oportunitat de parlar amb una persona que ha treballat a peu de carrer amb prostitutes i per tant sap de primera mà quina és la situació real.

Organitza: Joves de la Serra de Mariola
Col·labora: Endavant OSAN i l'Ajuntament d'Alfafara